Hoe kies je de juiste Yoga les?

Yoga is een erg populaire sport tegenwoordig, en dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Het gaat namelijk om méér dan gewoon een vorm van beweging, maar om een levensstijl, waarbij het bereiken van een hoger bewustzijn en meer fysieke en mentale controle centraal staan.

Een van de kenmerken van yoga is dat er ongelofelijk veel verschillende soorten Yoga lessen en vormen bestaan. Precies de goede kiezen is dan ook een hele uitdaging. Hieronder vind je meer info over de verschillende yogalessen en cursussen, zodat je weet hoe je moet kiezen!

3 tips om de beste yogaklas te kiezen

Als je online of in een yogacentrum lessen volgt, dan heb je keuze tussen verschillende mogelijkheden. Houd je onderstaande tips in het achterhoofd? Dan wordt de zoektocht naar de beste yogaklas veel gemakkelijker!

1. Intensief of rustgevend?

Ten eerste is het van groot belang dat je rekening houdt met de intensiteit van de yogaklas die je volgt. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden, van het kalmerende Yoga Nidra waarbij je vooral in bepaalde vaste posities blijft staan of zitten tot Power Yoga, dat zich vooral kenmerkt door het gebruik van intensieve bewegingen met je hele lichaam.

2. Complex of eenvoudig

Daarbij is het ook een goed idee om een yogaklas of les te kiezen op basis van de complexiteit van de bewegingen. Bepaalde varianten, en dan gaat het meestal om de rustgevende vormen, bestaan gewoon uit een aaneenschakeling zittende posities om te stretchen. Je vindt natuurlijk ook heel wat vormen waarbij je in haast onmogelijke houdingen moet blijven zitten, zoals dat bij Hatha Yoga het geval is.

3. Het niveau speelt ook een rol!

Als laatste moet je bij de keuze voor een klas of les ook rekening houden met het niveau. Elke variant en vorm is beschikbaar in uiteenlopende niveaus van beginner tot gevorderde. De begeleider zal daar tijdens de lessen rekening mee houden bij de keuze van bepaalde oefeningen of houdingen!