Waarom je elke dag moet mediteren

Mediteren: voor veel mensen lijkt het een nutteloze bezigheid, maar anderen zweren erbij als ze hun dag vol motivatie en energie willen beginnen of in rust willen eindigen. Het is in elk geval een feit dat mediteren heel wat voordelen met zich meebrengt.

Wat zijn die voordelen nu precies? En wat kan je verwachten als je elke dag begint te mediteren? Lees gauw verder voor meer info en handige info en tips!

3 redenen om elke dag te mediteren

Meditatie mag aan de buitenzijde dan misschien wel lijken op niets doen, zelfs de westerse wetenschap heeft al meermaals aangetoond dat er wel degelijk heel wat gebeurt als je mediteert. En dat de gevolgen daarvan voor je gezondheid erg positief zijn!

Mentale rust

Ten eerste kan regelmatig mediteren écht bijdragen aan je mentale rust, en dat is eigenlijk vooral te danken aan de manier waarop je met negatieve of ongecontroleerde gedachten omgaat.

Hoe bewuster je je bent van die gedachten, hoe minder vat ze op je hebben. Daarbij is bewezen dat mediteren het menselijke brein meer gamma-golven laten produceren, die zorgen voor een gevoel van kalmte én alertheid in één.

Beter omgaan met stress

Een ander voordeel van mediteren is dat je veel beter omgaat met stress. Stressvolle situaties en gebeurtenissen zijn onvermijdelijk in deze maatschappij, maar door regelmatig aan meditatie te doen kan je de negatieve effecten daarvan op je gezondheid drastisch verminderen. En dat is natuurlijk een voordeel dat je niet links mag laten liggen!

Veel dieper slapen

Als laatste heeft mediteren een heel positieve invloed op de kwaliteit van je slaap ‘s nachts. Een van de grootste oorzaken van slapeloze nachten bij veel mensen zijn ongecontroleerde gedachten en stress – en dat zijn nu net twee zaken waar meditatie goed voor is.

Mediteer je regelmatig? Dan activeer je je parasympathische zenuwstelsel en komen zowel je lichaam als geest veel gemakkelijker tot rust!

Hoe kies je de juiste Yoga les?

Yoga is een erg populaire sport tegenwoordig, en dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Het gaat namelijk om méér dan gewoon een vorm van beweging, maar om een levensstijl, waarbij het bereiken van een hoger bewustzijn en meer fysieke en mentale controle centraal staan. Een van de kenmerken van yoga... Suite...

De voordelen van online yogalessen volgen

Online yoga volgen bij een gespecialiseerd centrum brengt heel wat interessante voordelen met zich mee, daarover mag geen twijfel bestaan. Als je echter niet zeker bent of je moet kiezen voor een yogacursus thuis, in een yogacentrum of online, dan kan het handig zijn als je duidelijk zicht hebt op d... Suite...

Deelnemen aan een yoga les? Dit is waarom!

Aan Yoga doen is een goed idee als je je gezondheid een boost wilt geven, dat is zeker. Toch twijfel je misschien ook nog of je die Yogalessen thuis moet volgen, op je eentje, of daarvoor naar een gespecialiseerd Yoga centrum moet gaan? Yoga volgen onder begeleiding van een gecertificeerd instructeu... Suite...